RKK20201 Raktáron 5-10 nap Súly: 0.242 kg  Gyártó: Írástudó szerkesztősége »

Mandics György: Somogyi Antal rovásírásos gyűjteménye I.

Újdonság!
Reizner János emlékének, aki nagyon jól tudta, hogy egy kézirat akkor tölti csak be hivatását, ha egy könyvtáros nem csak megőrzi tisztelettel, hanem mindent elkövet azért, hogy az üzenete eljusson minél több olvasóhoz. Olvassuk Mandics György bevezetőjét a művéhez.…
3 800 Ft
(3 800 Ft + 0% ÁFA) / db

Egységár: 3 000 Ft/db

Reizner János emlékének, aki nagyon jól tudta, hogy egy kézirat akkor tölti csak be hivatását, ha egy könyvtáros nem csak megőrzi tisztelettel, hanem mindent elkövet azért, hogy az üzenete eljusson minél több olvasóhoz.

Olvassuk Mandics György bevezetőjét a művéhez.

Bevezetés a kérdéskörbe: A Probléma

Mint azt három kötetes rovásírás kézikönyvünkben (M. Gy.: Róvott tnúltunk, Irodalmi Jelen, Arad, 2010-2011) megígértük a rovásírás történet jelenlegi számvetése nem lehet teljes a rendelkezésünkre álló hossá szövegek vizsgálata nélktül, hiszen egyetlen ilyen szöveg hosszabb jelanyagot tartalmaz, mint a sok apró felirat együtfvéve. Ezért nem engedhetük meg magunknak azt a luxust, mint Sebestyén Gyula (1864-1946), hogy egyetlen mozdulattal a szemétkosárba söpörjtük ezt a korpust, azt állilva, hogy mindez ocsmány hamisítvány. Nem tehetjük ezt azért sem, mivel, mint kimutatuk, Sebestyén Gyula minden kutató legszerencsétlenebb helyzetében volt, amikor a kutatása igazsága szemben haladt az akkori politikai paradigmával, majd az ennek teljesen alárendelődött nyelvészeti paradigmával, s honibile dicfu, közvetlen főnöke Hunfalvy Pál (1810-1891), pont ennek az irányzatnak alapító embere, később heroikussá emelt félistene volt, akinek képe most is ott áll a Tudományos Akadémia épületében, mementóul minden tudósnak: ki ide belépsz , vagy beállsz a politikai paradigma mindenkori szolgálói közé és akkor képed itt fog állni majd mellettem, vagy pedig lázadó leszel, s akkor soha nem jutsz be e falak közé, mint Bolyai János (1802-1860) a matematikus zseni, aki nem akart beállni osztrák besúgónak, s feje mindenfele forradalmár koncepcióval volt tele; Sz. Bálint Gábor (1844-I913) a nagy orientalista, aki rovásírást mert felfedezni Ázsiában; vagy Torma Zsófia (1831-1899), aki úgy merte felfedezni az európai neolitikum első lelőhelyét, Tordost, hogy ezt nem nevezte el sem a dicső császárról, sőt nem akart beállni a talpig császárhű Hampel József (1849-1913) számysegédjének sem, Sebestyén - amint kimutattuk - meg kellett kösse az ördöggel a paktumot: a rovás emlékek, és a rováskutatás folytathatósága fejében, hamisítónak kellett bélyegezze Somogyi Antalt (1811-1885)....

Méret. A5

Belív: színes

Oldal: 189

Szállítás

Postai csomag házhoz szállítás előre fizetés


A termék súlya 0.24 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 2 650 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ
Foxpost csomagautomata

Csomagpont


A termék súlya 0.24 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 384 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Postai szállítás levélként előre fizetés


Kérjük a tisztelt Megrendelőt, hogy "Írástudó újság előfizetés", "Számítógépes rovásrendszer" és elektronikus kiadványok megrendelése esetén ne válassza!

A termék súlya 0.24 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 690 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Postai csomag postán maradó, előre fizetve


Kérjük Tisztelt Megrendelőnket, ha a postai átvételt választja, akkor a postája címét adja meg a "+ Egyéb cím megadás" gombra kattintva.! Kérjük a tisztelt Megrendelőt, hogy "Írástudó újság előfizetés", "Számítógépes rovásrendszer" és elektronikus kiadványok megrendelése esetén ne válassza!

A termék súlya 0.24 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 790 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Postai utánvét postán átvehető


Kérjük Tisztelt Megrendelőnket, ha a postai átvételt választja, akkor a postája címét adja meg a "+ Egyéb cím megadás" gombra kattintva! Kérjük a tisztelt Megrendelőt, hogy "Írástudó újság előfizetés", "Számítógépes rovásrendszer" és elektronikus kiadványok megrendelése esetén ne válassza!

A termék súlya 0.24 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 2 575 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Letöltés felhőből (megrendelés után ingyenes)


Postai utánvét házhoz szállítás


Kérjük a tisztelt Megrendelőt, hogy "Írástudó újság előfizetés", "Számítógépes rovásrendszer" és elektronikus kiadványok megrendelése esetén ne válassza!

A termék súlya 0.24 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 3 165 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek